Castell de Canadal – La Jonquera / Alt Empordà

Vista general, entorn. Aquest és el panorama que trobem a l'arribar al lloc. Ens sobta veure unes mènsules en una edificació moderna.

castell-de-canadal-090805_508

Aquí veiem amb més detalls les mènsules. No sabem si són autèntiques o son de decoració, doncs on estan instal·lades, és en una paret del restaurant.

castell-de-canadal-090805_510

En canvi aquí, al pati del restaurant,  si que es veuen les restes de l'antiga edificació, barrejades amb edificacions actuals.

Situació: Al veïnat de Canadal, terme municipal de La Jonquera (Alt Empordà) - Girona.

Època: Segle XV.

Estat: Sols resta en peus un pany de paret dins d’una propietat privada, anomenada Els fogons de Canadal, dedicada a la restauració. Des del pati d’aquest restaurant hem pogut fer la fotografia d’aquest reportatge.

Accés - Visitat el 05/08/2009:

Procedents de Figueres i circulant per la N-II en sentit França, dins de la localitat de la Jonquera, en una rotonda situada a 42 24 40 02 52 35, prendrem la primera sortida, assenyalada per anar a Canadal.

A continuació molt aviat veurem un trencall a l’esquerra (42 24 31 02 52 46) també degudament indicat, que enfilant-se ens durà al lloc que busquem, senzillament seguint les indicacions per anar al Mas del castell, també conegut com Els Fogons de Canadal, on trobarem lloc per aparcar còmodament, i també per veure la bonica església de Sant Jaume de Canadal.

Localització: N 42 24 37 E 02 52 57. Altitud:177 m.

Altres