Castell de Cabrera – Maçanet de Cabrenys / Alt Empordà

Valoració: 2 vots.

Situació: En terrenys del terme municipal de Maçanet de Cabrenys (Alt Empordà) – Girona.

Estat: Molt malmès. Poques restes. Lliurament accessible

Accés - Visitat el 11/07/2009:

Cal localitzar el punt de partida a la carretera GI-505 (Veure mapa Google), que procedent de la població de La Vajol, es dirigeix cap a la veïna França. En un punt situat a les coordenades 42 24 39.8 02 47 20.3 trobarem l’inici d’una carretera sense asfaltar, una pista de muntanya, amb les següents indicacions:

Castell de Cabrera (segle XI) – Santuari de les Salines ( Km 5,4).

Creiem molt aconsellable deixar el vehicle en aquest lloc i continuar l'excursió a peu, llevat de que es disposi d’un cotxe tot terreny, doncs l'estat de la pista (a dia d'avui) fa de molt mal aconsellar pujar-hi amb un vehicle convencional.

Aproximadament a uns 2,3 km des de l’inici de l'excursió a peu, trobarem a l'esquerra un pal de fusta amb un petit indicador, entre altres: Castell de Cabrera (42 24 33 02 46 20.) Acabem de trepitjar al terra una reixa, per on s'esmuny del camí l'aigua de la pluja).

Hem de continuar llavors, a peu, per un petit corriol, que s'inicia davant mateix d’aquesta senyal, a l'esquerra del camí per on hem arribat i en uns cinc/ deu minuts arribarem al cim del roquerar on està construïda aquesta edificació, que ja ha estat visible a estones, durant els darrers metres de la pujada.

Localització: N 42 24 26 E 02 46 24 - Altitud: 815 m.

Dalt del castell, cal circular amb precaució, anant molt amb compte amb el perill que representen els altíssims espadats que rodegen quasi completament aquesta edificació.

castell-de-cabrera-090711_523bis

Una mostra de les espectaculars vistes panoràmiques que ofereix aquest racó de món.