Castell de Cabrera – Maçanet de Cabrenys / Alt Empordà

Rating: 1.0/1. From 2 votes.

Situació: En terrenys del terme municipal de Maçanet de Cabrenys (Alt Empordà) – Girona.

Estat: Molt malmès. Poques restes. Lliurament accessible

Accés - Visitat el 11/07/2009:

Cal localitzar el punt de partida a la carretera GI-505 (Veure mapa Google), que procedent de la població de La Vajol, es dirigeix cap a la veïna França. En un punt situat a les coordinades N 42 24 39 02 47 19 trobarem l’inici d’una carretera sense asfaltar, una pista de muntanya, amb les següents indicacions:

Castell de Cabrera (segle XI) – Santuari de les Salines ( Km 5,4).

Creiem molt aconsellable deixar el vehicle en aquest lloc i continuar l’excursió a peu, llevat de que es disposi d’un cotxe tot terreny, doncs l’estat de la pista (a dia d’avui) fa de molt mal aconsellar pujar-hi amb un vehicle convencional.

Aproximadament a uns 2,3 km des de l’inici de l’excursió a peu, trobarem a l’esquerra un pal de fusta amb un petit indicador, entre altres: Castell de Cabrera (42 24 33 02 46 20. Acabem de trepitjar al terra una reixa, per on s’esmuny del camí l’aigua de la pluja).

Hem de continuar llavors per un petit corriol, que s’inicia davant mateix d’aquesta senyal, a l’esquerra del camí per on hem arribat i en uns cinc/ deu minuts arribarem al cim del roquerar on està construïda aquesta edificació, que ja ha estat visible a estones, durant els darrers metres de la pujada.

Localització: N 42 24 26  E 02 46 24. Altitud: 815 m.

Dalt del castell, cal circular amb precaució, anant molt amb compte amb el perill que representen els altíssims espadats que rodegen quasi completament aquesta edificació.

castell-de-cabrera-090711_523bis

Una mostra de les espectaculars vistes panoràmiques que ofereix aquest racó de món.