Casa de la Pia Almoina – Tarragona / Tarragonès

I T I N E R A R I

Situació: A Tarragona, ciutat i municipi del mateix nom, i capital de la comarca del Tarragonès (Tarragona).

Època: Segle XIV – Gòtic - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Millor avui en dia que no pas en la data en que vàrem prendre la fotografia (Any 2009).

Altres noms: Casa Rectoral  / La Rectoria / Ca l'Ardiaca - (Patrimoni.Gencat).

Accés - Visitada el 17/01/2009.

La trobarem a la Plaça de la Seu, al costat de la --> Catedral de Tarragona. Precisament l'edificació que apareix a la dreta de la fotografia, completament tapada per una bastida, és aquesta casa (Any 2015).

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Abril 2015):

“ Descripció

Casa medieval de planta baixa i dos pisos d'alçada, situada al pla de la Seu. Amb façana de construcció feta amb carreus i porta principal amb una arc de mig punt. Les finestres es divideixen en medievals i renaixentistes

Notícies històriques

Antigament era la casa de l'ardiaca major. El segle XIX, als baixos, hi havia el taller de l'escultor estatuari Bernard Verderol, el qual es convertí, per raó de l'afluència de literats, músics, poetes, etc..., en l'ateneu tarragoní de la classe obrera.

Actualment està instal·lat en aquest lloc el Museu Molas, que té una notable col·lecció d'antiguitats amb exemplars de l'època ibèrica, romana i medieval, i a més, una col·lecció numismàtica.”