Capella de Santa Magdalena de Montpalau – Sant Ferriol / Garrotxa

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys d’Argelaguer, població i municipi del mateix nom, a la comarca de la Garrotxa – (Girona).

Època: Documentada des del segle  X - Generalitat de Catalunya.*

Accés – Visitada: 09/09/2011.

• El camí és exactament el mateix que el que mena al Castell de Montpalau, situat a molt poca distància.

Punt d'inici: Iniciem la descoberta des del poble veí de Sant Jaume de Lierca. Cal localitzar el carrer Industria cantonada carrer Migdia. Aquí, un lloc (0) situat a  42 12 39.9 02 36 25.6  comencem el recorregut.

Circularem per una carretera asfaltada. De seguida sobrepassarem a la nostra esquerra una alta xemeneia, visible des de la sortida del poble.

Al cap d’un recorregut d’uns 1,6 km. aproximadament, trobarem a la nostra esquerra una ampla planura (1) - (42 12 15.4 02 36 25.7).

Des d’aquí continuarem a peu l’itinerari. Davant per davant per on hem entrat, s’inicia una ampla pista de muntanya, sense cap indicació,  per on seguirem, i que aviat es transforma en una forta pujada. En 10 minuts serem dalt de tot, on hi ha les restes del Castell de Montpalau i de la Capella de Santa Magdalena, l'església del castell.

Altres:

• De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació (Abril 2018):

“Era l'antiga capella del castell de Montpalau.

És un edifici modest i senzill d'una nau i absis semicircular.

La porta d'ingrés, flanquejada per dues finestres rectangulars, és adovellada i està precedida per un porxo de factura posterior a la del temple.

Damunt seu hi ha el campanar format per una espadanya de només una obertura que recentment ha estat restaurada.

La pica d'aigua beneïda, es troba encastada al costat dret de la porta d'entrada. Segons sembla, antigament havia estat guardada a l'interior del temple. Mesura 20 cm d'alçada, 23,5 cm de diàmetre exterior, 17 cm de diàmetre interior. Té gravada a la part frontal una creu.”

• Pels usuaris de 4x4, amb esperit aventurer, es pot pujar fins dalt de tot amb cotxe. Però ... , millor no trobar-se de cara amb cap més vehicle durant el recorregut ...