Capella de Sant Prim – Olius / Solsonès

I T I N E R A R I

El punt d’inici és el mateix que el que mena a la Masia de la Torre de Flot i també a l’Església de Sant Julià de Viladebages.

Situació: En terrenys d'Olius, una des les quatre entitats de població d'Olius,  municipi del mateix nom, a la comarca del Solsonès (Lleida).

Època: Segle XII – Romànica - (Patrimoni.Gencat).

Estat:  Bo. No és accessible lliurament. Hem aparcat al voral del camí.

Accés – Visitada el 01/07/2017:

Havent visitat amb anterioritat la Masia de la Torre de Flot, molt propera, i seguint les indicacions del seu propietari, el Sr. Ramon, hem localitzat fàcilment la capella de Sant Prim.

Punt d'inici: Circulant per la carretera C-451 -  (Guissona / Biosca / Solsona) – (Al mapa de Google també apareix identificada amb la denominació C-75), en un lloc (0)  d’aquesta via, situat a 41 57 56.8 01 30 27.0, a tocar del PK nº 50, prenem una sortida indicada per anar a Brics, situat a uns 2 km.

(1) – A 41 57 19.2 01 30 45.7  Desviació. Continuem per l'esquerra, indicat – Torredeflot.

(2) -  A 41 57 18.3 01 30 54.1 sobrepassem el trencall que mena a la Masia de Torre de Flot continuant per l'esquerra i poc abans d’arribar a la Granja Godall, en un punt (3) situat a 41 57 32.2 01 31 13.4 veurem, a la dreta, una ampla entrada al bosc,

el començament d’un camí, sense cap indicació, per on continuarem, a peu,

fins a trobar l'ermita molt a prop.

Hem aparcat al voral del camí.

M A P A del recorregut – 2,4 km. aproximadament.

La part final del recorregut, Google no l'interpreta bé. Tot i que una vegada situats al lloc no comporta cap problema la localització, facilitem un mapa d’aquesta part final, confeccionat “manualment”, segons es veu a la següent fotografia.

Capella romànica d'una sola nau i absis rodó. Ha estat modificada amb posterioritat.

La nau és petita i coberta per una volta d'arrencada gòtica i coronament arrodonit. La porta d'arc de mig punt adovellat es troba al mur sud.

Posteriorment s'hi afegí un campanar d'espadanya. Entrant a la capella, a mà dreta i tocant a la porta hi ha una pica romànica de pedra picada.

El parament està format per diferents mides i tallades en filades.

Notícies històriques

La capella es troba a prop de la masia de Torre de Flot i estava dedicada a Sant Prim i a Sant Felicià. S'hi celebra cada any la festa del sant.