Capella de Sant Miquel de Centenys – Esponellà / Pla de l’Estany

I T I N E R A R I

Situació: Al bell mig d’unes terres de conreu, en terrenys de Centenys, entitat de població d’Esponellà, localitat i municipi del mateix nom, a la comarca del Pla de l’Estany - (Girona).

Època: Segle: Ho desconeixem, no consta – Obra popular - Generalitat de Catalunya *

Protecció: - BCIL - Generalitat de Catalunya *

Estat: Malmesa i abandonada, tot i que manté en peus les parets i la teulada. Mig amagada entre una vegetació força invasiva. L’interior, és accessible lliurament.

Accés – Visitada el 21/10 /2017:

El punt d’inici és exactament el mateix que el que ens portaria a la l’Església parroquial de Sant Iscle i Santa Victòria.

M A P A d’aquest recorregut.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació - (Octubre 2017):

“ Descripció

Edifici religiós format per una sola nau coberta amb volta de canó corregut i absis pla sense sobresortir de la nau.

És de planta rectangular. A l'interior hi ha un banc perimetral que ressegueix els laterals de la nau.

La coberta a dues aigües, avui enrunada, estava suportada per dos murs diafragmàtics a més dels murs de perímetre.

El campanar és d'espadanya, les cantonades estan formades per carreus escairats i en els panys els carreus són més menuts i arrodonits.

Tota la façana nord i la est estan cobertes de vegetació.

No hi ha informació.