Capella de Sant Esteve de Vilert – Esponellà / Pla de l’Estany

Vilert

Vilert - Riu Fluvià

I T I N E R A R I

Situació: A Vilert, entitat de població d’Esponellà, localitat i municipi del mateix nom, a la comarca del Pla de l’Estany (Girona).

Època: Segle XIV - Generalitat de Catalunya *

Protecció: BCIL - Generalitat de Catalunya *

Estat: Bo. No és accessible lliurament. Està al costal del cementiri.

Accés – Visitada el 21/10 /2017:

• (0) - Punt d’inici: Hem accedit a la localitat de Vilert per un lloc (42 10 24.2 02 49 15), a tocar del PK nº 11 de la carretera que a Google Maps s’identifica com a GI-554 (Esponellà – Bàscara).
  • Hem aparcat tant aviat com hem pogut i després ens hem desplaçat a peu pels bonics carrers del poble, fins trobar la capella, qüestió aquesta que no comporta cap dificultat, donades les reduïdes dimensions del llogaret.
  • El punt d’inici és el mateix que el que mena a l’Església parroquial de Santa Maria de Vilert.

(1) - Localització: N 42 10 25.2 E 02 49 16.5 – La posició de la icona en el nostre mapa de Google, és aproximada - Altitud: 97 m.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació - (Octubre 2017):

Petita capella adossada al recinte del cementiri de Vilert per la seva banda oest.

És de planta rectangular amb parets portants de maçoneria i coberta de teula àrab a dues vessants amb un senzill campanar d'espadanya sobre el carener.

Interiorment es desenvolupa en una sola nau. La porta d'accés situada a la façana nord és emmarcada amb carreus.

Va ser construïda l'any 1365 i restaurada durant el segle XIX.

A l'interior hi ha un retaule del 1560, dividit en tres cossos, restaurat l'any 1860.