Capella de la Bona Sort – Prats de Lluçanès / Lluçanès

I T I N E R A R I

Situació: A Prats de Lluçanès, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Lluçanès (Barcelona).

Època: - A dia d'avui, a la pàgina web de la Generalitat de Catalunya, no hi ha cap constància - (Gener 2019):

Protecció: - A dia d'avui, a la pàgina web de la Generalitat de Catalunya, no hi ha cap constància - (Gener 2019):

Estat: Presenta bon estat. No és accessible lliurament.

• Mare de Déu de la Bona Sort - ?
  • A dia d'avui, a la pàgina web de la Generalitat de Catalunya, no hi ha cap constància - (Gener 2019).

La trobarem al carrer de la Bona Sort nº 7.

De la pàgina web d’Endrets – Geografia literària dels països catalans -, ens complau extreure la següent informació - (Gener 2019):

“ La capella de la Bona Sort, al sud de l'actual població, prop del llarg carrer amb el seu nom, o carrer dels Llims, correspon a la primitiva parròquia de Sant Vicenç.

És un edifici rectangular, amb capelles laterals a manera de creuer, de tradició romànica, obra de finals del segle XII.

Tenia a l'entorn un cementiri i un campanar, que fou aterrat per carlí Benet Tristany.

El portal actual data de 1555.

Situats al seu voltant podem llegir un fragment de Pelegrí Casades que la descriu, un sonet de Pere Vives i Sarri i un fragment de poema de Maria Antich i Noguera, tots dos poetes lluçanencs."