Església de Santa Eulàlia de Pardines – Prats de Lluçanès / Lluçanès

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Prats de Lluçanès, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Lluçanès (Barcelona).

Època: Segle X - Ajuntament de Prats de Lluçanès. A dia d'avui, a la pàgina web de la Generalitat de Catalunya, no hi ha cap constància.

Protecció: Ho desconeixem. A dia d'avui, a la pàgina web de la Generalitat de Catalunya , no hi ha cap constància.

Estat: Sembla que es va mantenint. No és accessible lliurament. Aparcament als voltants.

Accés – Visitada el 03/01/2019:

0 – El punt d’inici d’avui ha estat un lloc entre els PK 69 / 70 de la carretera B-431, situat a 41 59 16.0 02 01 28.0, on hem abandonat aquesta carretera seguint les instruccions d’un indicador - Santa Eulàlia de Pardines, continuant per un camí de terra, transitable, esquitxat per algun que altre bony de tant en tant.

1 – A uns 200 metres , a 41 59 11.4 02 01 24.0 trobem una desviació. No hi ha cap indicador. Continuem per la dreta. Al cap d'uns dos-cents metres més, arribem a destinació.

La introducció de les coordenades anteriors en un mapa de Google, comporta la generació automàtica del següent

M A P A del recorregut, des del punt 0 al punt 2. Distància total, segons el compta quilòmetres del nostre cotxe: uns 400 metres.

La part final d'aquest mapa NO és correcte, tot i que pensem que no hauria de representar cap problema la interpretació d’aquesta darrera part del camí.

Altres:

“Les primeres notícies sobre l’església de Pardines són de l’any 915, quan encara depenia del castell d’Oristà.

Consta com a parròquia des del 1041 i se sap que el 1074 hi fou construïda una segona capella.

L’edificació actual és de grans dimensions i fou construïda entre el 1790 i1792.

Des del segle XV tingué com a filials les parròquies de Sant Vicenç de Prats i de Sant Andreu de Llanars, que s'independitzaren el 1787.

Al seu interior hi ha pintures de Ramon Noé i Antoni Cortada.”