Torre Pilar d’Almenara – Agramunt / Urgell

I T I N E R A R I

Situació: En el terme de l’Almenara Alta, petita entitat de població del municipi d’Agramunt (Urgell) - Lleida.

Protecció: BCIN  - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Restaurada. Visita lliure les 24 hores: primer una airosa escala exterior i després un parell de trams d’escala vertical,

fixats a la paret interior de la torre, permeten l’accés a la part superior, una terrassa, des d’on es gaudeix d’unes vistes esplèndides.

Altres noms: Castell d’Almenara - Wikipedia

Accés - Visitada el 05/07/2007:

Quasi a les afores d'Agramunt, en una rotonda (41 46 49.85 01 05 40.96) hi ha la confluència de la Carretera C-14 amb la LV-3231.

Continuem per aquest darrer vial, en direcció a Tornabous. A uns 4,8 km. d'Agramunt, a la dreta de la carretera,  hi ha un petit ( i únic) cartell indicant la ubicació d'aquesta construcció, situada a l'esquerra.

Aquí mateix, a l'esquerra, hi  ha una petita pista, sense asfaltar, i tancada al final,  on podem aparcar el vehicle 41 45 19.63 01 03 56.84.

La torre ja és visible, al fons. A sobre mateix d'aquesta pista, i en la mateixa direcció, neix un camí, que en uns 10 minuts ens portarà a la torre, sense cap dificultat.

Localització: N 41 45 12.4 E 01 04 01.0 - Altitud: 454 m.

• De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Novembre 2012):