Torre Montagut – Santa Susanna / Maresme

És una edificació del segle XIX.

Situació: Al municipi de Santa Susanna – Maresme (Barcelona).

Època: Segle XIX (Patrimoni.Gencat). És la torre nº 213 de la línia de torres de Telegrafia Òptica civil, del ramal de Barcelona a la Jonquera.

Estat: Malmesa. Lliurament accessible.

Altres noms: La Torre de Montagut (Patrimoni.Gencat).

Accés - Visitada el 15/12/2007:

Hi hem accedit des del poble de Sant Genís de Palafolls, seguint les instruccions d’un anònim veí de Santa Susanna, tot i que l’hem vist a la llunyania, des del Parc Colomer (Santa Susanna).

Així doncs, circulant per la N-II, procedents de Santa Susanna, arribem a una rotonda (41 39 33.30 02 43 57.02) on cal girar a l’esquerra per dirigir-nos cap a Sant Genís.

Arribats a aquesta població seguim sempre recte, fins arribar a una petita i poc definida rotonda (41 39 36.87 02 43 03.31) on agafarem el carrer del davant, a l’esquerra, anomenat Avda. de les Flors.

Seguirem sempre intuïtivament pel carrer principal d’una urbanització.

En un moment determinat deixarem a la dreta una desviació, carrer Assutzenes i continuarem recte, pel carrer de la Rosa.

Finalment, ens trobarem amb dues senyals que indiquen que els dos únics carrers por on podem continuar, son carrers sense sortida. Sense fer-hi cas, continuem recte, fins que a la dreta trobarem el carrer Nards, (41 39 06.96 02 42 57.07), per on continuarem.

Al poc, a l’esquerra, sense cap indicació veurem l’inici d’un camí de terra,(41 39 05.98, 02 42 54.01) , que en un recorregut d’uns cent metres ens deixarà davant d’una gegantina antena de comunicacions i una edificació molt grafitejada, on deixarem aparcat el cotxe (41 39 02.37 02 42 53.98).

La torre ja és visible, a 25 metres.

Altres:

Edificacions properes: Dins del terme municipal de Santa Susanna hi podem trobar varies edificacions. Veure el mapa de Google d’aquesta mateixa pàgina.

Maresme : Veure en un mapa més gran.