Castell de Sarraí – Llers / Alt Empordà

castell-de-sarrai-090715_526bis

Vista general, entorn. A la dreta el Mas de la Pujada.

Vistes a banda i banda de la única paret supervivent.

Interessant escut en molt bon estat, dividit en dues parts. A dalt l’escut en sí. A sota una petita inscripció en llatí i una data: 1743 (?).

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys del terme municipal de Llers, a tocar del mas de la Pujada. (Alt Empordà) – Girona.

Època: Medieval.

Estat: Molt malmès. Sols resta en peus un pany de paret. Als voltants hi ha petits munts de roques. Aparcament al davant. No hi ha cap tipus d’informació.

Altres noms: Castell de Serraí, Castell de Serrahí

Accés - Visitat el 15/07/2009:

Procedents de Llers i circulant per la carretera GIP-5107 en sentit Els Hostalets (Veure mapa Google), cal prendre un trencall que trobarem a mà esquerra ( 42 17 54 02 55 17) on actualment hi ha un cartell anunciant una Clínica Dental.

Passarem pel bell mig d’unes poques cases i després de circular per una carretereta sense asfaltar, al cap d’uns 400 metres, ja veurem davant nostre, una mica amagades entres els arbres, les restes del castell.

Altres: Curiosament sorprèn veure a mitja paret un interessant escut en molt bon estat, dividit en dues parts. A dalt l’escut en sí. A sota una petita inscripció en llatí i una data: 1743 (?).