Castell de Rocabruna – Camprodon / Ripollès

castell-de-rocabruna-091010_564

castell-de-rocabruna-091010_568

Situació: En terrenys de l’extens terme municipal de Camprodon (Ripollès) – Girona.

Època: Segle X.

Estat: Malmès. Restes força rellevants, que mostren que havia estat una gran edificació.

Avui, la presència en aquest lloc de material, eines i màquines per la construcció, denota que s’hi estan portant a terme treballs de restauració.

Hi ha diferents formes d’accedir-hi. La que proposem és la següent:

Procedents de Camprodon i circulant per la carretera C-38 en sentit nord, prendrem un trencall a mà dreta per continuar per la carretera GIV-5223 en sentit Beget.

A l’arribar exactament al PK 7 d’aquesta carretera, davant mateix nostre s’inicia una carretereta sense asfaltar, que té bloquejat el pas de vehicles amb una cadena.

Hem aparcat (42 20 10.50 02 27 20.88) al costat mateix d’una solitària casa que es troba en aquest lloc i ens disposarem a continuar el viatge a peu. L’edificació ja és visible.

Aquí mateix, un cartell de color verd, de senderisme ens diu que fins el castell hi ha una distància de 1 km. o bé 14 minuts de caminada.

La passejada discorre sense cap problema, fins arribar a l’edificació.

Localització: N 42 19 45.59 E 02 27 11.74 – Altitud: 1.000 m.

Altres:

Edificacions properes: Dins del terme municipal de Camprodon, i no precisament a la vora les unes de les altres, hi podem trobar varies edificacions. Veure el mapa de Google d’aquesta mateixa pàgina.

Ripollès : Veure en un mapa més gran.

Una bonica raconada que trobarem en el camí de Rocabruna a Baget: