Castell de Moror – Sant Esteve de la Sarga / Pallars Jussà

I T I N E R A R I

Situació: Al nucli de Moror, entitat de població del municipi de Sant Esteve de la Sarga (Pallars Jussà) – Lleida.

Estat: Segons Wikipedia,

“Fins a mitjan segle XIX hi havia hagut restes del castell de Moror. Pascual Madoz, en la seva visita a la població, parla de dos torricons i de restes del castell, que avui dia són molt difícils de reconèixer.”

El que en queda del castell està molt reformat.  De propietat privada, està habitat.

Accés - Visitat el 28/10/2007:

Procedents de Tremp, i circulant per la carretera C-13, en sentit Balaguer, trobem una rotonda entre els PK 79-78, (42 05 53.92 0 53 17.47) amb una sortida a la dreta, amb la indicació d’anar a Guàrdia de Noguera primer i a Sant Esteve de la Sarga, després. Moror és a 8 km. d’aquesta cruïlla.

L’edificació es visible, a dalt del poble, des de la carretera (LV-9124), quan ja hem deixat a la dreta, les cases de baix el poble.

Hem aparcat còmodament a l’entrada del lloc: N 42 04 45 E 0 50 02

Localització: Coordenades de situació en una plaça en mig del poble: N 42 04 44.05 E 0 50 04.74 – Altura 827 m.