Castell de Llívia / Cerdanya

castell-de-llivia-101104_529bis

castell-de-llivia-101104_561bis

Entrada d'una cisterna d'aigua amb sostre de volta de canó.

Situació: Dalt d’un turó que presideix la localitat de Llívia (Cerdanya) – Girona

Època: Edificació del segle IX.

Estat: Força malmès, però a la vegada presenta senyals evidents de que s’hi estan portant a terme importants treballs de restauració, que sens dubte dignificaran força aquesta edificació, que en el seu moment deuria d’haver estat una imponent i fins i tot, una bonica fortificació. Lliurament accessible.

Accés - Visitat el 04/11/2010:

L’itinerari comença en una plaça situada darrera mateix de l’església parroquial de Nª Senyora dels Àngels( N 42.46571 01.98242), on hi ha disposat un espai públic gratuït on poder aparcar còmodament i ens disposarem a continuar el camí a peu.

En un cantó de la plaça hi ha un cartell de color verd, de senderisme, que assenyala l’inici d’un petit però ben definit corriol que s’enfila decididament muntanya amunt. Unes marques de color groc pintades al tronc de dos arbres situats en aquest lloc, marquen el començament del camí, taques de color que anirem trobant durant el proper recorregut, situades fins i tot al cap d’unes petites tiges de ferro.

A mig camí veurem a l’esquerra unes parets derruïdes  i a la dreta un solitari pal coronat per una bandera. Cal continuar muntanya amunt.

En uns 25 minuts de caminada, arribarem a tocar de les restes.

Informacions complementàries de l'ITINERARI