Castell de Castellbarri – Calonge / Baix Empordà

castell-de-castellbarri-100410_516bis

castell-de-castellbarri-100410_522

Vistes des de Castellbarri.

Situació: En terrenys del municipi de Calonge (Baix Empordà) – Girona.

Època: Medieval.

Estat: Malmès. Les restes visibles, interpretem que son les d’una torre enrunada de planta rectangular. Lliurament accessible. Extenses vistes als seus voltants.

Accés - Visitat el 10/04/2010:

L’itinerari proposat comença a Calonge, a la cruïlla de la carretera GIV-6612 (Identificada al mapa de Google amb el nom de carretera de Calonge a Romanyà), amb l’Avinguda del Mas Ambrós ( 41 51 30.45 E 03 03 53.32) i ens endinsarem pels vials d’aquesta urbanització, circulant a continuació pels carrers Del Vallès i La Selva.

Al final d’aquest darrer carrer trobarem a l’esquerra un gran dipòsit (41 51 45.82 03 03 31.65) i a la dreta, sense cap indicació, l’inici d’una pista de muntanya, per on continuarem.

En aquest lloc i si no disposem d’un vehicle tot terreny, ens hauríem de plantejar l’oportunitat d’aparcar el vehicle i continuar a peu.

La circulació durant els propers metres en un vehicle de turisme ens ha comportat que hàgim rascat els baixos del vehicle en diverses ocasions, degut a l’existència al mig del camí d’uns desguaços per a l’aigua de la pluja.

En qualsevol cas la durada d'aquesta darrera part del recorregut no ha superat els 800 metres de distància, fins el lloc on hem trobat una desviació a mà esquerra anunciada per anar a Can Mont, amb una senyal de circulació prohibida.

Hem aparcat el cotxe en aquest mateix lloc (41 51 47.70 03 03 07.60) i hem continuat el camí a peu.

Camí, que passa per la part del darrere de la casa. Quan comencem a enfilar-nos una miqueta, veurem a mà esquerra  un petit cartell, de color verd, indicant per continuar cap a Castellbarri.

Posteriorment, en una altra desviació tornarem a trobar un altre cartell, guiant-nos també cap a l’esquerra.

Durant el recorregut, envoltats per arbres a banda i banda del camí, comprovarem que les tempestes d’aquest hivern han causat importants estralls en aquesta zona de les Gavarres. La gran quantitat d’arbres i branques caigudes han provocat una considerable estesa de material que a més d’impedir pràcticament la circulació pel mig de bosc, han convertit aquesta zona en un polvorí.

Una mica més endavant, s’obrirà una gran clariana a la dreta del camí, una gran planura. Hem de continuar la marxa per una obvia desviació a l’esquerra, (41 51 29.73 03 02 54.11) en aquest cas sense cap cartell indicatiu.

Al cap d’uns 20 minuts des de l’inici de la caminada, hem d’estar atents a localitzar a la dreta, les minses però identificables restes de l’edificació que busquem.

Quan som dalt d’aquest lloc comprovem amb una mica de sorpresa, la proximitat de les cases.

Evidentment, deuen haver-hi altres itineraris per arribar-hi.

Altres: Donem les gràcies al Sr. Antonio, un amable veí de l’urbanització Les Cabanyes, que amb la seva generosa i desinteressada col·laboració ens ha ajudat a la localització d’aquesta construcció. Rebi una cordial salutació des d’aquesta pàgina.

• Dins del terme municipal de Calonge hi podem trobar les següents edificacions:
  1. Can Savalls