Torres de defensa de les Corts – L’Escala / Alt Empordà

torres-de-defensa-de-les-corts-lescala-090801_501bis

Estat: Perfecte estat. Estan dins d’unes propietats privades. Còmode aparcament als voltants.

Altres noms: El Mas Torreportes també se’l coneix amb els noms de "Can Noguera o Mas Picaportes".

El Mas Feliu també és conegut com “Can Baix”.

Hi ha diferents alternatives per arribar-hi. Vegem-ne dues:

Procedents de l’autopista AP-7 i circulant per la carretera GI-623 en sentit L’Escala, deixem enrere les poblacions de Ventalló i Viladamat, i a poc d’arribar a L’Escala trobarem un trencall a mà dreta (42 07 46 03 06 31), sense cap indicació, on comença una carretera sense asfaltar (Camí de les Corts), per on continuarem. Molt aviat trobarem una altra desviació, a mà esquerra, por on seguirem i al poc, les torres ja son visibles.

Alternativa:

Mateix itinerari anterior, però deixant enrere la desviació citada anteriorment, fins arribar a una gran rotonda (42 07 27 03 07 11) on al mig de la qual hi ha una gran columna, i girar a mà dreta, primera sortida, seguint les instruccions d’un cartell que indica per anar a Albons. Al moment prendrem una altra desviació a mà dreta assenyalada per anar al restaurant el Molí, per davant del qual passarem i continuant circulant per una carretera sense asfaltar, sempre recte, al cap d’uns 600 metres arribarem al lloc on hi ha les dues torres.

Localització: Coordenades aproximades de situació:

Torre del mas Torreportes: N 42 07 28 E 03 06 46