Torre sense identificar – Caldes de Montbui / Vallès Oriental

I T I N E R A R I

Durant una de les nostres habituals sortides, ens ha sorprès favorablement la trobada d’una torre amb un “aire” d'imitació d'edificació medieval, de la que no en teníem constància.

Repassant les nostres fonts d'informació, no hem trobat cap dada al respecte...

En qualsevol cas, documentem ara aquesta edificació a la nostra pàgina, per tal de que els nostres lectors tinguin una mínima constància de l'existència d’aquesta torre.

Provisionalment la qualifiquem com un “fals castell”, no en sentit pejoratiu, sinó en el sentit de que deu ser una edificació moderna.

Situació: A Caldes de Montbui, població i municipi del mateix nom (Barcelona).

Època: Segle XX (?).

Accés – Visitada el 14/08/2019:

Dins d’una finca de propietat privada, situada en un dels extrems del carrer que a Google Maps s'identifica amb el nom d'Àngel Guimerà.

És un carrer sense sortida. A la vora hi ha una petita pista poliesportiva. La torre és perfectament visible des del carrer.

Altres: Com en altres ocasions, als efectes de classificació a les nostres pàgines documentem aquí una edificació a la que amb el degut respecte, li posem l'etiqueta de “fals castell”.

Aquesta qualificació no ha de ser pas entesa en un sentit pejoratiu. Ens referim a que suposem que és una construcció moderna, sense “solera”, sense antiguitat i sense història, tot i que, com també en altres casos, no deixa de tenir el seu encant.