Torre de’n Morralla – Alcanar / Montsià

torre-den-morralla-080208_509bisblog

Situació: Al terme municipal d’Alcanar (El Montsià ) – Tarragona.

Època: Segle XVI.

Estat: Restaurada. És de propietat privada. No és accessible lliurament, doncs és dins d’un tancat, tot i que és perfectament visible exteriorment.

Accés - Visitada el 08/02/2008:

Procedents de la població d’Alcanar, i circulant per la carretera N-340, en sentit nord - Amposta, entre els PK 1064 i 1065 d’aquesta carretera, a l’esquerra, hi veurem un establiment comercial de venda de vehicles anomenat Autoimportación J. García.

Aquí hi neix una carretereta (40 34 17 0 32 33), que al poc s’anomena “camí del castell”,  que sortint pel cantó dret d’aquest concessionari, ens conduirà en molt poca estona, i sense dificultat al davant mateix de l’edificació que busquem, on aparcarem còmodament en una placeta.

Localització: N 40 34 27.94 E 0 32 12.36 – Altitud: 60 m.

Altres: Bonica edificació. L’anònim guia, que viu als voltants, i que ens ha orientat per localitzar-la, ens ha dit que a la zona, és coneguda com “lo castell”. Sembla ser que es pot llogar.

A molt poca distància – es visible des d’aquí – hi ha les restes malmeses de la torre d’en Calvo, també coneguda com torre d’en Gimeno.

Un considerable brogit, procedent d’una fàbrica de ciment que hi ha a prop, fa que no sigui gaire idíl·lica l’estada.

Montsià : Veure en un mapa més gran.