Torre del moro III – Alcanar / Montsià

torre-del-moro-iii-alcanar-080208_525

torre-del-moro-iii-alcanar-080208_522

Vistes des de la torre.

Situació: Al terme municipal d’Alcanar (Montsià) – Tarragona.

Època: Segle XVI.

Estat: Reformada. Sembla ser de propietat privada, tot i que el terreny on està ubicada, no està tancat.  Una bonica porta, barra l’accés a l’interior. Visible exteriorment, es pot fer un complert recorregut de circumval·lació al seu voltant.

Altres noms: També coneguda per torre de n’Urbano

Accés - Visitada el 08/02/2008.

Procedents d’Amposta, i circulant per la carretera N-340, en sentit sud - Alcanar, entre els PK 1071 i 1070, a la dreta, hi ha un trencall, sense cap tipus d’indicació, situat exactament a les coordinades N 40 36 58.01 0 34 13.00,que permet l’accés a un petit camí asfaltat (Camí dels bandolers).

La torre ja és visible, a dalt a la dreta, a molt poca distància. Tres cents metres després hem abandonat l’asfalt i ens hem dirigit intuïtivament cap a la torre, per un camí de terra. Quasi al davant, hem aparcat on hem pogut. Després, a peu hem arribat a l’edificació en cinc minuts.

• Nota: La circulació en aquest tram de carretera es força intensa. Vehicles de gran tonatge circulen a gran velocitat. Donat que el visitant no sap exactament on ha de girar per agafar el trencall, cal extremar les precaucions per tal de no ser atropellat pels vehicles del darrera.

Localització: N 40 36 59.73 E 0 33 59.78 – Altitud: 104 m.

Altres: Tant aquesta torre com les del moro I i la del moro II, es localitzen entres els PK 1070 i 1071 de la N-340, a banda i banda de la carretera.

Montsià : Veure en un mapa més gran.