Torre del moro II – Alcanar / Montsià

torre-del-moro-ii-alcanar-080208_508

Situació: Al terme municipal d’Alcanar (Montsià) – Tarragona.

Època:Segle XVI.

Estat: Reformada. Sembla ser de propietat particular, tot i que el terreny on està ubicada, no està tancat.  Una porta, de ferro, barra l’accés a l’interior.

Altres noms: També és coneguda com a torre d’en Pasqualet o d’en Pascualot.

Accés - Visitada el 08/02/2008.

Procedents d’Amposta, i circulant per la carretera N-340, en sentit sud - Alcanar, entre els PK. 1071 i 1070, a la dreta, hi ha un trencall, sense cap tipus d’indicació, (40 37 01.16 0 34 15.81) , que permet l’accés a un petit camí sense asfaltar.

La torre ja és visible, a dalt a la dreta, a molt poca distància. Hem aparcat on hem pogut, aquí mateix. Després, a peu, per un corriol poc transitat, hem arribat a l’edificació en menys de cinc minuts.

-         Nota: La circulació en aquest tram de carretera es força intensa. Vehicles de gran tonatge circulen a gran velocitat. Donat que el visitant no sap exactament on ha de girar per agafar el camí de terra, cal extremar les precaucions per tal de no ser atropellat pels vehicles del darrera.

Localització: N 40 37 03.97 E 0 34 15.07 – Altitud: 89 m.

Altres: Enganxat a la torre, davant mateix de la porta d’entrada, hi ha un porxo amb una vidriera sense vidres, i amb una gran taula de pedra a l’interior.

Tant aquesta torre com les del moro I i la del moro III es localitzen entres els PK 1070 i 1071 de la N-340, a banda i banda de la carretera.

Montsià : Veure en un mapa més gran./small>