Torre del Mas Montjoi de Baix – Roses / Alt Empordà

torre-del-mas-montjoi-de-baix-roses-090729_706

torre-del-mas-montjoi-de-baix-roses-090729_544

torre-del-mas-montjoi-de-baix-roses-090729_509

Situació: En terrenys de l’extens terme municipal de Roses (Alt Empordà) – Girona.

Època: Segle XVI.

Estat: La torre, malmesa. El mas, arruïnat, està deshabitat. En la nostra modesta opinió creiem que el deplorable estat que presenta aquesta edificació es deu més al vandalisme d’alguns visitants que no pas al decurs del temps. Es pot visitar lliurament aquesta construcció tot i que no es gens improbable que ens caigui quelcom al cap.

Accés - Visitat el 29/07/2009:

Procedents de Roses i circulant per la carretera amb destinació a Cala Montjoi, a l’entrada mateix d’aquest darrer lloc, veurem a l’esquerra el començament d’un camí sense asfaltar ( 42 15 11  03 13 34) , degudament anunciat per un cartell de senderisme: Mas de Montjoi de Baix.

Continuarem en aquesta direcció, per una pista de muntanya, sense asfaltar. Al cap d’uns 500 metres de recorregut, ja veurem a la dreta, entre l’arbreda, una mica enlairada, l’esvelta figura d’aquesta torre.

En un trencall a ma dreta (42 15 22 03 13 16) hem abandonat la pista per on transitàvem (1). Hi ha una petita clariana on hem deixat aparcat el cotxe, i hem continuat a peu un camí (a partir d’aquí, es poc aconsellable continuar amb un vehicle convencional), que enfilant-se decididament en direcció al mas, ens ha portat davant de l’edificació en menys de cinc minuts.

(1) Si ens passéssim d’aquest punt, no hi ha problema. Al cap de poc arribarem a un lloc identificat amb un cartell: Montjoi de Dalt. La pista per on veníem té barrat el pas per una cadena. Una senyal ens informa que és un camí sense sortida. Un altre cartell ens avisa del perill que presenta l’existència d’abelles en aquest lloc ... Donem mitja volta i localitzem el bon camí, ara situat a mà esquerra.

torre-del-mas-montjoi-de-baix-roses-090729_510

Vista parcial del Mas, completament arruïnat.