Torre del Mas Marès – Roses / Alt Empordà

torre-del-mas-mares-roses-090729_501bis

torre-del-mas-mares-roses-090729_518

torre-del-mas-mares-roses-090729_521

Situació:  En terrenys del terme municipal de Roses (Alt Empordà) – Girona.

Època: Segle XVI.

Estat: Molt malmesa. Solament resta en peus la base i una mica de paret de la torre. Lliurament accessible tot i que hem de tenir en compte que  és una propietat privada. Aparcament davant mateix de l’edificació.

Accés - Visitada el 29/07/2009:

Procedents de Roses i circulant per la carretera que es dirigeix primer a Cala Montjoi i després a Cala Jóncols, trobarem un trencall a mà dreta (coordinades N 42 15 14 / E 03 12 09) sense cap indicació, per on accedirem a les terres del Mas Marès, edificació situada a cent metres de la carretera.

Altres: El mas, deshabitat, es troba totalment arruïnat. El brocal d’un pou d’aigua amb un abeurador pel bestiar al costat, a l’ombra d’uns grans plataners disposats en forma de petita “rambla”, és potser l’element supervivent més sencer del conjunt.

Tot i això, les terres dels voltants es veuen treballades.