Torre de Serrasanç – Sallent / Bages

Situació: En terrenys del terme municipal de Sallent (Bages) – Barcelona.

Època: Segle XII.

Estat: Molt malmesa i abandonada. Poques restes. Lliurament accessible.

Altres noms: Torre de Serra-sanç.

Accés - Visitada el 08/03/2012:

Iniciem l’itinerari, dins de Sallent, al carrer de Marià Freixau, al lloc situat a 41 49 48.82 01 53 35.04, al costat mateix del camp de fútbol del C.E. Sallent, iniciant una pujada on al cap de munt continuarem per l’esquerra i ens trobarem al començament d’un camí sense asfaltar, per on continuarem.

Trobarem una desviació a 41 50 08.93 01 53 42.30, on continuarem per l’esquerra.

Desviació a 41 50 34.10 01 53 43.28: seguim per la dreta.

De nou a 41 50 43.08 01 53 49.37, desviació. A l’esquerra i molt propera, l’ermita de Sant Miquel de Serrasanç (Visita opcional).

Continuem per la dreta, sobrepassant una gran casa malmesa i abandonada.

Finalment a 41 50 50.52 01 53 51.03, trobem una porta d’entrada a una finca rústica anomenada San Benito.

Continuem per la dreta. La carretera ressegueix el cercat que impedeix l’accés als terrenys d’aquesta finca. Al cap d’uns metres el cercat gira a l’esquerra i la carretera també. Seguim. Aviat s’acaba el cercat.

Al cap d’uns 500 metres des de la porta d’entrada a San Benito, trobarem a la dreta de la carretera la pedra (41 50 55.78 01 53 35.28 ) que es veu a la següent fotografia:

Situats d'esquena a aquesta pedra cal travessar la carretera i dirigir-nos en aquesta direcció cap dins del bosc.

Les minses pedres de l’edificació que busquem es troben a poca distància, tot i que força emboscades.

(Una mica abans d'arribar al lloc on hi ha aquesta pedra, a la dreta del camí, mig amagada entre la vegetació, hi ha una barraca de camp).

Localització: N 41 50 53 E 01 53 37. Altitud: 418 m. Total recorregut: uns 2,8 km.

Altres: Força difícil de localitzar.