Església de Sant Miquel de Serrasanç – Sallent / Bages

Situació: En terrenys de Sallent, vila i municipi de la comarca del Bages (Barcelona).

Estat: Exteriorment, aparenta un bon estat. No és accessible lliurament. Aparcament als voltants.

Accés - Visitada el 08/03/2012:

Per conèixer un itinerari d'accés, remetem als lectors interessats, a visitar la nostra pàgina de la torre de Serrasanç. L'església de Sant Miquel, està a mig camí d'aquesta edificació.

Altres: De la pàgina web de la Diputació de Barcelona, ens complau extreure la següent informació (Juliol 2013):

“ Descripció

Església d'una sola nau rectangular amb volta de canó. Molt sòbria i austera. Absis semicircular, decoració en dent de serra i finestra de doble esqueixada. Campanar d'espadanya doble al cantó de ponent damunt el portal actual. L'antic és tapat al mur de migdia

Història

El lloc de Serra-sanç és documentat des del 951, en les possessions de Santa Maria de Ripoll. L'església surt citada per primer cop el 1154. Des del 1025 ja té funcions parroquials que va exercir fins 1878 en que va unir-se a la de Sallent. En aquesta època va fer-se un rebuidat dels murs per encabir-hi l'altar i es va construir un cor elevat.

L'any 1936 va patir la profanació, abandó i degradació fins a la seva última restauració.”