Torre de Can Moragues – Parets del Vallès / Vallès Oriental

torre-de-can-moragues-parets-del-valles-080412_507bis

torre-de-can-moragues-parets-del-valles-080412_502bis

Situació: Al municipi de Parets del Vallès (Vallès Oriental) – Barcelona.

Època: Segle XIII - (Ajuntament de Parets del Vallès).

Protecció: BCIL - Generalitat de Catalunya.

Estat: Presenta un bon estat de conservació. És dins d’una propietat privada, formant part del cos d’una masia. És perfectament visible exteriorment. Es pot aparcar al davant.

Accés - Visitada el 12/04/2008:

A Parets del Vallès, al carrer Antic de Montmeló que desemboca a la carretera C-17, entre els PK15 i 16, en sentit Barcelona, a la dreta.

Caldrà  localitzar el carrer de la Impremta (On hi ha una gran planta d’impressió del grup Z, editora entre d’altres, d’El Periòdico de Catalunya).

A les coordenades 41 34 04 02 14 28 hi ha la confluència dels dos carrers citats anteriorment (quasi al davant d’una nau industrial on hi ha una edificació identificada amb el logotip de Peugeot), des d’on s’accedeix al carrer Antic de Montmeló, una carretera sense asfaltar que en pocs metres ens portarà davant mateix d’aquesta edificació, que ja ha pogut ser  identificada durant el curt recorregut per l’anteriorment citat carrer de la Impremta .

Altres: De la pàgina web Ajuntament de Parets del Vallès, ens complau extreure la següent informació (Novembre 2012):

“ Masia fortificada del s. XIII i reformada el XIV, de planta rectangular i torre quadrada a llevant. Té una finestra neogòtica a la torre. A la part oest de la casa hi ha una capella dedicada a sant Cosme i sant Damià. Al costat est, hi ha una era enrajolada i, al davant, uns lledoners centenaris.

Està situada prop de la carretera C-17 de Barcelona a Puigcerdà.”

Vallès Oriental : Veure en un mapa més gran.