Pont del molí dels capellans – Taradell / Osona

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Taradell, població i municipi del mateix nom, a la comarca d'Osona (Barcelona).

Època: Segle XIX – Obra Popular - Generalitat de Catalunya.*

Protecció: El dia de la nostra visita, a la pàgina web corresponent a aquesta edificació, no hi ha cap constància al respecte - Generalitat de Catalunya.*

Accés – Visitat el 15/02/2019:

0 – El punt d’inici ha estat un lloc situat a les coordenades 41 52 48.2 02 17 05.5 , a la vora de la carretera B-520 on abandonem l'asfalt i entrem a un camí de terra, sense cap indicació, transitable, per on continuem durant uns cinc cents metres.

Hem aparcat el cotxe al voral del camí, quan ja es veu la casa.

Introduir les coordenades anteriors en un mapa de Google, comporta

l'emissió automàtica del següent

Edifici civil. Pont damunt la riera de Taradell prop del molí dels Capellans

Pont amb l'ull d'arc de mig punt.

Medeix uns cinc metres d'amplada per quatre metres d'alçada.

Es construït amb volta de pedra però ha estat reparat amb totxo i ciment (concretament la part de llevant).

A la part nord hi ha un mur que forma el camí separant-lo del torrent.

Les baranes són coronades amb pedres posades de canto, hi ha uns pilanets quadrats a la zona nord que dóna accés al molí.

Malgrat la seva bellesa es seu estat és molt descurat.

Notícies històriques

La història del pont deu ser tant remota com el pas per aquest indret por poder traspassar la riera.

De totes maneres deu haver seguit l'evolució del molí del qual en tenim constància en el nomenclàtor de la província de Barcelona de 1860, per bé que els seus orígens deuen ser més antics a jutjar per la llinda gotitzant d'una de les seves obertures.

El pont prengué el nom del molí que per ser propietari de la Seu de Vic prengué el sobrenom dels "Capellans".”

*  Informació extreta de la pàgina web de la Generalitat de Catalunya.