Pont de Santa Pau – Santa Pau / Garrotxa

Situació: A Santa Pau, població i municipi del mateix nom, a la comarca de la Garrotxa (Girona).

Època: Segle XII - Generalitat de Catalunya.*

Estat: Bo, encara està en servei, tant pel transit rodat com pel peatonal.

Accés – Visitat: 11/05/2018.

El trobarem al carrer del Pont.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació (Maig 2018):

Pont d'una sola arcada construït amb carreus ben tallats a l'arcada i grollers a la resta.

Antigament separava la Vila Vella de l'ampliació que Santa Pau va patir el segle XVIII, vers el carrer del Pont.

La seva amplada era molt limitada pel pas dels cotxes la qual cosa va fer que fos ampliat a la part superior en una obra recent. Això desfigurà la seva línia antiga.

Notícies històriques

La Vila de Santa Pau deu la gran empenta constructiva als seus barons. A finals de l'època feudal, es va bastir tot el reducte fortificat: muralles, castell, plaça porticada o firal dels Bous i grans casals.

Poc després es va bastir la Vila Nova, fora del recinte delimitat per les muralles, al vol de la Plaça de Baix; cal destacar els casals de Can Cortada i Can Daniel.

Al segle XVIII, Santa Pau, amplià la seva superfície, construint els carrers més enllà del Pont i del riu; seran els carrers de Sant Roc i del Pont. Al segle XIX s'edificaren les cases del carrer nou.”