Pont de Sant Martí d’Albars – Sant Martí d’Albars / Lluçanès

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Sant Martí d'Albars, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Lluçanès (Barcelona).

Època: Medieval.

Protecció: Ho desconeixem, tot i que se la mereix, si més no, per la seva notable longevitat.

Estat: Bo, encara es fa servir, sols per a vianants.

Travessa la riera Gavarressa. És l'única construcció d'aquesta època que es conserva a Sant Martí d'Albars – (Ajuntament de Sant Martí d’Albars).

Altres noms: Pont Medieval del Molí del Pont – (Ajuntament de Sant Martí d’Albars).

Accés – Visitat el 23/08/2016:

Hem determinat com a punt d’inici d'avui un lloc situat a 42 01 52.0 E 02 04 06.7, a tocar del PK nº 5 de la carretera BV-4342, on hi ha una sortida d'aquesta via indicada per anar a Sant Martí d'Albars a 0,5 km.

Hem continuat per carretera asfaltada, fins arribar a l’església. Aparcament als voltants.

Des d'aquest mateix lloc, continuant pel mateix camí per on hem vingut, s'arriba al Pont de Sant Martí d’Albars. Durant la propera part d'aquest camí, transitable, a estones encimentat i a estones, camí de terra,  sols trobarem una desviació. Hem de continuar per l'esquerra.

Aparcament al voral del camí.

M A P A d’aquest recorregut – Distància aproximada: 1.300 m.

“Pont medieval sota l'església. Passa per sobre de la riera Gavarressa, afluent per l'esquerra del Llobregat.”

Altres

Entorn

Curiositat

Curioses entalladures a la roca

Altres

Pont de Sant Martí d'Albars - Entorn - De lluny vàrem veure que hi havia un cartell enganxat en una porta. Ens hi vàrem acostar a veure que hi deia ...

Pont de Sant Martí d'Albars - Entorn - Un missatge directe, àcid, no exempt d'un humor negre, emès en varis idiomes, per que tothom ho entengui, però que a la vegada traspua la tristesa de trobar-se inevitablement amb aquest fets ...