Pont de Martís – Esponellà / Pla de l’Estany

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys del veïnat de Martís, una petita entitat de població d'Esponellà, localitat i municipi del mateix nom, a la comarca del Pla de l'Estany (Girona).

Època: Segle: No hi consta – Generalitat de Catalunya.*

Protecció: - No hi consta - Generalitat de Catalunya.*

Estat: Bo, encara és transitable, a peu. Es pot travessar el Rec d'Espolla.   Hi ha un parell de bancs de pedra per poder reposar una estona ...

Accés – Visitat el 21/10 /2017:

• (2) - Localització: N 42 10 19.3 E 02 46 50.4 – Altitud: 208 m. Hem aparcat al davant del pont. De lluny ja hem pogut identificar aquest paratge: Hi ha una creu de terme al costat del pont.

M A P A del recorregut

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació - (Octubre 2017):

“Descripció

Es tracta d'un pont de pedra que travessa la riera que surt de l'estany d'Espolla i les basses de Martís, serveix o servia d'antic pas que anava a Usall i al Fluvià des de Martís.

Està format per un arc de punt rodó o volta de canó i dos passos d'aigua de secció quadrada i simètricament disposats a cada banda de la volta, a les vores hi ha una barana baixa de pedra que segueix el perfil triangular del pendent del pont.

A la riba nord de la riera i quasi a l'extrem nord-oest del pont hi ha una creu de terme.”

• El punt d’inici d’aquesta sortida ha estat el mateix que el que permet l’accés a la Torre de L'Hereu.