Les Fonts del Llobregat – Castellar de n’Hug / Berguedà

F O T O S

Edificació de serveis, situada al davant de la zona d'aparcament. Des d'aquí s'inicia el curt recorregut a peu, que mena a les Fonts.

I T I N E R A R I

Situació: A les afores de Castellar de n'Hug, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Berguedà (Barcelona).

Època: No procedeix.

Protecció: No procedeix.

Estat: No procedeix.

Altres noms: No procedeix.

Accés - Visitades el 19/12/2014:
• Des de Castellar, a peu, es pot baixar per un camí que porta al naixement del riu Llobregat.
• Pels menys esportistes és molt més còmode accedir-hi amb vehicle privat, i aparcar en una zona de pàrquing. Llavors, les Fonts queden a cinc minuts a peu, que és el recorregut que descriurem a continuació.

Ens hem dirigit a Castellar, circulant per la carretera BV-4031. Abans d’arribar-hi, a tocar del PK nº 8 (42 16 41.9 02 00 17.7), trobem l’Hostal Les Fonts i el Pont de la Farga Vella.
Des d’aquest lloc continuem per un camí de terra, indicat, perfectament transitable, que ens condueix a una zona de pàrquing situada a uns 600 metres de distància (El molí de les Fonts), des d’on accedim a peu, a les Fonts, en uns cinc minuts de suau caminada (Aquest camí no és accessible per a persones amb mobilitat reduïda).

Localització: Situades aproximadament a 42 16 56 02 00 46 - 1284 m.