La Bessa – Montseny / Vallès Oriental

I T I N E R A R I

Situació:  En terrenys de Montseny, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Vallés Oriental (Barcelona).

Època: Segle XV – Gòtic tardà - Generalitat de Catalunya*

Protecció: Informació no disponible - Generalitat de Catalunya*

Estat: Bo. De propietat privada, no és accessible lliurament.

Recomanem circular amb un vehicle tot terreny (4x4).

0 - El punt d’inici ha estat un lloc a tocar del PK nº 23 de la carretera BV-5301 situat a 41 47 10.5 02 22 20.8, on abandonem aquesta via continuant encara uns quants metres per terreny asfaltat, en baixada i que aviat es converteix en un camí de terra, per on continuem.

Hi ha un indicador: Isern. Continuarem en aquesta direcció.

Els darrers metres, s'han de fer a peu.

LocalitzacióN  41 47 27.1 E 02 21 52.0 - Altitud:  861 metres.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya*, ens complau extreure la següent informació - Març 2020.

“ Descripció

El barri està format per una dependència i el cos principal formant un angle mort a la part del camí.

La part davantera del cos principal constitueix una torre de tossa respectable, aparentment amb finalitats defensives.

La façana té una porta amb nou dovelles i dues finestres centrades, una a cada pis.

La inferior és d'arc de mig punt trencat i amb una llinda de pedra, la superior té una motllura trilobada irregular.

La part posterior del cos central és a una sola vessant, allargada, amb dues finestres, una com la jussana de la façana i una altra de més rudimentària, amb ampit, donada la curvatura de la paret.

Notícies històriques

La Bessa ja és documentat el 1470, i el 1515 era el poblament més elevat de Montseny, als 850 m. d'altitud.

El mateix any hi ha documentat en Bernat Vesa.

• A efectes de classificació d’aquesta edificació a les nostres pàgines ho farem amb l'etiqueta de “torres”.