Fornet de Sant Salvador – Borges Blanques / Garrigues

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de les Borges Blanques, població i municipi del mateix nom, a la comarca de les Garrigues - (Lleida).

Època: XIV – Gòtic - Generalitat de Catalunya. *

Protecció: No hi consta - Generalitat de Catalunya. *

Estat: Bo. Hi ha una reixa situada al davant .

Accés – Visitada el 23/02/2018:

La forma en que hi hem accedit és exactament la mateixa que la que ens ha dut a l’Ermita de Sant Salvador, i que reproduïm a continuació:

Punt d’inici: Un lloc molt a la vora de la fita del PK nº 3 de la carretera LV-7031, situat a (0) - 41 29 29.9 00 52 29.6, on prenem una sortida indicada: Sant Salvador. Ja tenim l’església al davant. Donat que hi ha una barrera que impedeix la continuació als vehicles a motor, aparquem als voltants, i salvem a peu l’escassa distància que ens separa de la font, situada al darrere de l’ermita (Veure MAPA).

(1) - Localització: N 41 29 29.0 00 52 23.0 – Altitud: 342 m.

La introducció de les coordenades anteriors en un mapa de Google, comporta el disseny automàtic del següent

M A P A de l’itinerari

Altres:

• De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació - (Febrer 2018):

Fornet que recull l'aigüa de la pluja.

Es tracta d'una construcció soterrada consistent en una volta apuntada que cobreix l'espai- receptacle de l'aigua.

Està senyalat exteriorment per un arc apuntat que emmarca l'entrada al fornet.

S'hi accedeix mitjançant unes escales a banda i banda, al costat hi ha un mur, perllongació de les partes interiors del fornet.

El material usat són carreus de pedra.

Actualment hi ha un enreixat de ferro que impedeix l'accés a l'aigua."