Església parroquial de Santa Anna de Montcortès – Els Plans de Sió / Segarra

I T I N E R A R I

Situació: A Montcortès de Segarra, petit nucli de població, del municipi dels Plans de Sió (La Segarra) – Lleida.

Època: Segle XV - (Patrimoni.Gencat).

Protecció: No hi consta  - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bon estat. No és accessible lliurament. Aparcament als voltants.

Altres noms: Església del castell - (Patrimoni.Gencat).

Accés - Visitada el 24/12/2012:

Entre els PK 5-6 de la carretera L-303 (Cervera – Agramunt), trobarem el lloc de Montcortès de Segarra. L’església és senzill de localitzar, donades les reduïdes dimensions del lloc: davant mateix del castell de Montcortès.

• De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Desembre 2012):

“ Descripció

Església situada a la part més alta del nucli, davant del castell. Es tracta d'un edifici d'una sola nau amb dues capelles laterals, i coberta a dues aigües, destacant la capella situada a l'esquerra que es va ampliar posteriorment, tal i com es pot observar per la part posterior.

La façana presenta la porta d’accés, adintellada amb un mínim treball decoratiu als brancals i dintell, destacant únicament el campanar d'espadanya de dos ulls situat al capdamunt.

Les capelles laterals presenten petites obertures en forma d'òcul i amb una mínima decoració.

Notícies històriques

És un edifici del segle XVI però és probable que tingui orígens altmedievals ja que una església apareix citada al contracte d'obra del castell, que data del 1493. Depèn eclesiàsticament de la parròquia de Sedó.”

•  A la vora d’aquesta edificació hi ha unes interessants restes d’època romana, i unes tombes antropomorfes d’època altmedieval. :