Església parroquial de Sant Vicenç – Sant Miquel de Campmajor / Pla de l’Estany

I T I N E R A R I

Situació: A Falgons, entitat de població de Sant Miquel de Campmajor, localitat i municipi del mateix nom, a la comarca del Pla de l’Estany (Girona).

Època: Segle XI - Generalitat de Catalunya.*

Estat:  Bo. No és accessible lliurament. Aparcament als voltants.

Accés – Visitada el 09/03 /2018:

Punt d'inici: Un lloc entre els PK 4/5 de la carretera GIV-5246 – situat a 42 06 28.9 02 39 39.7 – on prenem una sortida indicada: Camí de Mieres.

• La introducció de les coordenades anteriors en un mapa de Google, produeix l'emissió automàtica del següent

M A P A del recorregut. Distància aproximada: 100 metres.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya,* ens complau extreure la següent informació - (Març 2018):

Situada al nucli de Falgons, sobre un turó, al costat d'un gran casal.

Es tracta d'un temple romànic format per una sola nau i una capçalera amb absis semicircular, que presenta una cornisa que ha quedat centrada en el mur pel sobrealçament del conjunt.

La part original té paraments amb carreus ben tallats i la resta és de maçoneria.

A l'interior, la nau és coberta amb volta de canó apuntada construïda amb plec de llibre i l'absis presenta quart de volta.

A banda i banda de la nau s'hi afegiren capelles de planta quadrada i al segle XVIII el campanar de secció quadrada i teulada de dues vessants.

A la banda oest hi havia una porta dovellada d'arc de mig punt, que en la restauració fou incorporada a la banda sud, amb un porxo de protecció.

Les primeres notícies del lloc daten del 947.

L'església surt esmentada en les butlles d'Urbà II (1096) I Alexandre III (1175).

L'any 1363 consta en una visita pastoral, que l'església es trobava amb deficiències importants a les cobertes.

Hi havia dos altars, un de sant Miquel i l'altre dedicat santa Maria.”