Església parroquial de Sant Salvador de Gra – Torrefeta i Florejacs / Segarra

I T I N E R A R I

Situació: A Gra, entitat de població de Torrefeta i Florejacs, municipi de la comarca de la Segarra (Lleida).

Època: Segle XII  - Romànic - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Exteriorment presenta un relatiu bon estat. No és accessible lliurament. Aparcament als voltants.

Senzill de localitzar, donades les dimensions del llogaret: a la plaça de l'església.

A l’altre costat del carrer hi ha un solar buit, que deu d’haver hostatjat un antic cementiri.

Localització: N 41 45 59.09 E 01 15 03.38 – Altitud:  470 m.

Església parroquial construïda a base de grans carreus de pedra regulars.

Presenta una façana principal coberta a dos aigües amb una gran portada barroca. Aquesta portada està formada per una porta rectangular flanquejada per pilars que arranquen d'un sòcol i capitells llisos; els pilars sustenten un entaulament, damunt el qual hi ha un frontó trencat amb línies corbes i el centre un blasó quadrangular esculpit. Damunt el blasó trobem una finestra rectangular moderna.

A la dreta de la façana s'aixeca un campanar quadrangular de cos únic amb quatre arcades de mig punt fetes amb maons a l'altura de les campanes.

Presenta un absis semicircular romànic, únic element conservat de la primitiva església de Sant Salvador.

Segarra en : Veure un mapa més gran.