Església parroquial de Sant Feliu – Monistrol de Calders / Moianès

I T I N E R A R I

Situació: A Monistrol de Calders, vila en cap del municipi del mateix nom, a la comarca del Moianès (Barcelona).

Època: Segle XII - (Pat.mapa) - (Enllaç trencat - Generalitat de Catalunya).

• Barroc - (Patrimoni.Gencat).
  • "Església documentada des del 1105, tot i que sembla ser més antiga.
  • Aquesta església va ser molt reformada a mitjans del s.XVIII

Estat: Bon estat. No és accessible lliurament. Aparcament als carrers del poble.

La trobarem a la Plaça de l'Església.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, (Enllaç trencat - Generalitat de Catalunya), ens complau extreure la següent informació (Març 2014):

Església parroquial de Monistrol, situada dins el nucli de Monistrol.

Portal d'entrada a la façana de ponent, de forma rectangular i adovellat, amb elements decoratius barrocs. A la mateixa façana de ponent, petita capelleta amb la imatge del sant, i rosassa circular.

Interior de tres naus, dividides mitjançant pilars de pedra i arcs de mig punt. Coberta de volta de mig punt, amb pedra tosca, arrebossada posteriorment. Ornacions amb guix.

Campanar adossat sobre la nau dreta, amb influencies barroques. Adossat al Sud-Est de l'església hi ha la rectoria.

Església documentada des del 1105, tot i que sembla ser més antiga.

Aquesta església va ser molt reformada a mitjans del s.XVIII, a l'afegir-s'hi capelles laterals, modificant-se totalment l'estructura original de l'edifici.

Als voltants del 1780, segons una dovella d'una obertura, s'hi afegeix un esvelt campanar. A la façana de migdia hi ha un rellotge de sol, amb la data de 1640.