Església de Santa Cecília – Fígols / Berguedà

Valoració: Encara no hi ha vots.
espereu…

F O T O S


I T I N E R A R I 


Situació: A Fígols, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Berguedà (Barcelona).

Època: Segle XI  - Romànic -  (Patrimoni.Gencat).

Protecció: No hi consta - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bon estat. No és accessible lliurament. Aparcament als voltants.

Altres noms

Accés : Ajuntament de Fígols - Com arribar - Visitada el 18/140/2014:

Procedents de Berga, i circulant per la carretera C-16 (Barcelona – Sant Cugat – Terrassa – Manresa – Berga – Puigcerdà (Eix del Llobregat)), en sentit nord, havent deixat enrere la localitat de Cercs, una vegada sobrepassada, deixant-la a la nostra esquerra, la gegantina torre de la central tèrmica de Cercs, en un lloc situat a 42 10 28.6 01 51 41.5, entre els PK 107/108, prenem una sortida a mà esquerra, indicada per anar a Sant Corneli i Fígols.

Ens trobem ara situats en el PK 0 de la carretera BV-4025, per la que continuarem, una carretera, perfectament asfaltada, que s’enfila vertiginosament.

Entre els PK 5-6 sortirem per l’esquerra d’aquesta carretera en un lloc indicat (42 11 02.3 01 50 27.8) per anar a Fígols. De seguida cal tornar a girar a la dreta, i ben aviat veurem al davant, el nostre destí.

Localització: N 42 10 51.3 E 01 50 11.4 – Altitud: 1.152 m.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Octubre 2014):

“ Descripció

Església romànica d'una sola nau coberta amb volta de canó. No té absis però als peus trobem una torre campanar de secció quadrada amb finestres d'arc de mig punt adovellat.

 El parament és de carreus de pedra de petit format, sense treballar, disposats en fileres i units amb morter.

 La coberta és a dues aigües amb teula àrab.

 Aquesta església és centre d'un petit nucli habitat, de tipus rural però també relacionats amb la mineria, format per quatre cases força modificades respecte del seu aspecte original.

El retaule major de l'església, dedicat a la santa, és barroc. Actualment trobem algunes construccions adossades a aquest edifici principal, així com algunes modificacions del campanar.

Notícies històriques

La trobem esmentada en l'acta de consagració de la seu d'Urgell (839). La retrobem diverses vegades durant el s. XI; així com el 1134, en motiu de la consagració de l'església per Pere, bisbe d'Urgell.”

Edificacions properes: Veure el mapa de Google d'aquesta mateixa pàgina.

Altres pàgines:


  • Una proposta lúdica:


Autors: Ricard Ballo i Montserrat Tañá.

MAPA de situació: