Església de Sant Miquel de Castellar – Aguilar de Segarra / Bages

Església de Sant Miquel de Castellar – Aguilar de Segarra

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys d'Aguilar de Segarra, població i municipi del mateix nom a la comarca del Bages (Barcelona). Està situat al costat mateix del Castell de Castellar.

Estat: Actualment s'hi estan portant a terme treballs de restauració, tal i com es constata a les fotografies d'aquest reportatge.

Les vistes des d'aquí dalt d'aquest lloc, son esplèndides panoràmiques:

Per accedir-hi i per altres informacions, visiteu la nostra pàgina del Castell de Castellar.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Abril 2014):

“ Descripció

Església d'una sola nau rectangular amb capelles laterals, construïda a finals del segle XVIII, sobre la primitiva església romànica dels segles XI i XII.

De l'església primitiva només es conserven les parets de la nau, la coberta i una part del campanar, de torre quadrada ornada amb arcuacions llombardes en els quatre costats.

Notícies històriques

Existeix un document del segle X, encara que una mica dubtós, que anomena el castell de Castellar. La primera notícia fiable, però de Castellar, apareix en el testament de Seguí i el seu fill de l'any 1022 on s'explica que Castellar termeneja amb Seguers i Puigfarners.

D'aquesta església en depenia com a sufragània les de Sant Julià de Puigfarners, Sant Pere i Sant Feliu de Seguers (actualment del municipi dels Prats de Rei) i la de la Mare de Déu de les Coromines.”