Església de Sant Mateu – Figuerola del Camp / Alt Camp

I T I N E R A R I

Situació: A Miramar, entitat de població de Figuerola del Camp, localitat i municipi del mateix nom, a la comarca de l’Alt Camp - (Tarragona).

El punt d'inici escollit ha estat el següent:

Quan s'arriba al llogaret, ens sobta la visió d’una edificació amb una vistosa galeria.

Es pot arribar en cotxe pràcticament fins dalt de tot i aparcar-hi. Extenses vistes als voltants.

La introducció de les coordenades anteriors en un mapa de Google, comporta l'emissió automàtica del següent

M A P A del recorregut – Distància aproximada: 2,3 km.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació - (Gener 2018):

Església romànica d'una nau, amb sagristia sobresortint a la banda exterior esquerra.

Té porta d'accés lateral, d'arc de mig punt amb dovelles de pedra, que presenta una senzilla decoració geomètrica tallada en la pedra de la dovella central, l'arquivolta i les impostes.

Damunt la porta hi ha un espadat. L'església té un cimbori vuitavat. La coberta és a dues vessants, de teula. La construcció és de pedra, amb arrebossat.

L'església de Sant Mateu de Miramar ha estat modificada al llarg dels anys.

Avui aquest agregat està despoblat, no ens queden restes del castell però en canvi aquesta església romànica està en molt bon estat.

Malgrat no trobar-se documentada, el tipus de construcció permet inscriure-la en un estil romànic aproximadament del segle XII.

Havia estat església parroquial agregada a Prenafeta, municipi del que formava part.”