Església de Sant Martí de Fellines – Viladasens / Gironès

I T I N E R A R I

Situació: A Fellines, entitat de població de Viladasens, vila i municipi de la comarca del Gironès (Girona).

Protecció: BCIL - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bo. No és accessible lliurament. Al costat hi ha un petit cementiri, d'època actual. El dia de la nostra visita, hi havia uns paletes treballant, millorant els accessos a l’església.

Senzill de localitzar, donades les dimensions del llogaret: al carrer de l’església, nº 3.

Procedents de Viladasens, on hem visitat algunes de les edificacions d'aquesta població, hem aparcat a l'entrada de Fellines(42 05 42 02 54 18) , desplaçant-nos a peu, pels carrers d'aquesta petita població.

Altres: De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació (Maig 2016):

Es troba dins el veïnat de Fellines, voltada d'unes poques cases.

L'edifici és de planta d'una sola nau capçada, a llevant, per un absis semicircular de gairebé la mateixa amplada que la nau, amb una finestra de doble esqueixada.

La coberta de la nau és de volta de canó apuntada. La planta ha estat força alterada pels afegits posteriors de les tres capelles laterals, dues de simètriques, a costat i costat de la nau, i encara una altra més petita al costat nord.

La sagristia i el campanar de torre també responen a reformes posteriors.

La portalada del mur de migdia és d'arquivoltes en gradació, llinda i timpà llis, respon a la tipologia romànica estesa en la zona de l'Empordà.

Notícies històriques

És mencionada en un document de l'any 1058 amb motiu de la restitució de l'església per la comtessa Ermessenda al bisbe Berenguer de Girona.”