Església de Sant Jaume de Montargull – Llorac / Conca de Barberà

I T I N E R A R I

Situació: A Montargull, llogaret despoblat del municipi de Llorac, a la Conca de Barberà (Tarragona).

Època: Segle XII - Romànic.

Estat: Abandonada. No és accessible lliurament. Hem aparcat al davant.

Altres noms

Accés - Visitada el 20/03/2010 i el 20/08/2015:

Situada al costat del Castell de Montargull. Envoltada per moderns aerogeneradors.

Localització:  N 41 33 17.5 E 01 22 37.2 - Altitud: 843 m.

Altres: Edificació amb molt poca “història”.

• De la pàgina web de Wikipedia, ens complau extreure la següent informació (Agost 2015):

“Montargull és un llogaret del terme municipal de Llorac, a la Conca de Barberà. Situat al cim de la serra de Montargull (damunt Santa Coloma de Queralt), a 843 metres, l'antic poble avui està despoblat. Al segle X pertanyia a la família Queralt.

L'església de Sant Jaume, en part d'estil romànic, té dues naus de volta de canó unides per una arcada gòtica que palesa la seva ampliació posterior. Del castell sols en resten els fonaments i les parets enderrocades.”

• Hi ha una mica més d'informació a la pàgina web de Conèixer Catalunya, referent a aquesta  edificació, alhora que el text que hi trobareu, traspua un sentit estat d'ànim davant del penós estat que presenta actualment, una més de les “imatges d'aquest país que desapareix per moments davant de la indiferència més general”, constituint una “pèrdua irrecuperable del patrimoni comú”.