Església de Sant Feliu – Lladó / Alt Empordà

Situació: A Lladó, població i municipi del mateix nom, a la comarca de l’Alt Empordà (Girona).

Època: Obra Popular - Documentada des del segle XI - any 1017, l'actual edificació és del segle XVIII - Generalitat de Catalunya.*

Protecció: Ho desconeixem. El dia de la nostra visita, a la pàgina web de la Generalitat de Catalunya,* corresponent a aquesta edificació, no hi ha cap constància al respecte.

La trobarem a la Plaça de Sant Feliu. Aparcament als voltants.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació (Febrer 2019):

L'església de Sant Feliu es troba a cent metres del nucli antic del poble.

L'actual temple és d'una sola nau, amb capelles laterals, transsepte i capçalera carrada a l'exterior i poligonal en l'interior.

A la façana hi ha la porta rectangular feta amb grans pedres ben tallades i decorada molt simplement amb motllures.

Més amunt s'obre un rosetó. El contorn superior del mur és corbat.

A l'esquerra de la façana es dreça el campanar de planta quadrada i té un cos superior de vuit arcades apuntades.

Acaba amb una terrassa.

Una torre quadrada molt més baixa es troba a l'altre costat de la façana, és rematada per un teulat a quatre vents.

Les voltes de la nau, les capelles i les capçaleres són de llunetes.

Notícies històriques

La primera notícia documentada data de l'any 1017, tot i que existia abans l'any 1109 Sant Feliu fou donat al priorat de Santa Maria.

L'edifici que es pot veure el feu construir el prior domàs Verdaguer.

Al segle XVIII. Sabem per un carreu gravat que la nova església es començà l'any 1758. la inscripció diu així "INCEPTUM SECTO KALEN, APRIL MDCCLVIII".LANY 1761.

Les obres ja deurien haver acabat perquè aquesta data està inscrita en la façana flanquejant la porta.