Església de Sant Cristòfol de Ventolà – Ribes de Fresser / Ripollès

Vistes des de l'església de Sant Cristòfol de Ventolà.

I T I N E R A R I

Situació: A Ventolà, petita entitat de població del municipi de Ribes de Fresser (Ripollès) – Girona.

Estat: Bon estat. No és accessible lliurament.

Accés - Visitada el 31/08/2012:

Procedents de Ribes de Fresser i circulant per la carretera N-260 en sentit N.O. (Puigcerdà), entre els PK 134-135 (42 18 48.60 02 07 48.85), trobarem un trencall a la dreta que ens permetrà continuar per la carretera GIV-5218, fins el ja molt proper llogaret de Ventolà.

Altres: A l'Oficina de turisme de Sant Joan de les Abadesses ens han facilitat un fulletó: Romànic. Una volta pel Ripollès” (1) - (2), del qual ens complau extreure la següent informació (Setembre 2012):

“Aquesta petita església tot i que és d'estil romànic – possiblement del segle XII – ha estat molt modificada al llarg dels segles.

Conserva tota la nau coberta amb volta de canó i un absis llis.

El Campanar, de finestrals apuntats o ogivals , és més tardà.