Església de Sant Sadurní de Fustanyà – Queralbs / Ripollès

Situació: A Fustanyà, entitat de població del municipi de Queralbs (Ripollès) – Girona.

Època: Segle XII – Romànic (Patrimoni.Gencat)

Estat: Bon estat. No és accessible lliurament.

Accés - Visitada el 31/08/2012:

Procedents de Ribes de Fresser hem enfilat per la carretera GIV-5217, en sentit nord, en direcció a Queralbs.

Abans d’arribar-hi, en un lloc conegut com La Farga (42 21 24.15 02 10 14.89), entre els PK 5-6,  hem pres una desviació a la dreta, indicada per anar a Fustanyà, on hi hem arribar al cap d’uns 2 km.

Localització: N 42 20 30.77 E 02 10 14.30 – Altitud: 1162 m.

Altres: A l’Oficina de turisme de Sant Joan de les Abadesses ens han facilitat un fulletó:Romànic. Una volta pel Ripollès (1) – (2), del qual ens complau extreure la següent informació (Setembre 2012):

“ Aquesta església és un edifici del segle XII d’una sola nau coberta amb volta apuntada i un absis més petit amb una cornisa amb mènsules i una finestra central.

L’absis es troba separat de la nau per un arc triomfal.

El portal és a la façana de migdia. L’església té al damunt un campanar matusser, que sembla resultat de la transformació d’una espadanya primitiva en un campanar o comunidor obert al segle XVI.”

Edificacions properes: Tenint en compte que passem molt a la vora de Queralbs, podem veure-hi:

Ripollès : Veure en un mapa més gran.