Església de Sant Climent d’Urús – Urús / Cerdanya

Situació: A Urús, població i municipi del mateix nom, a la comarca de la Cerdanya.

Època: La parròquia d'Urús està documentada des del segle X. L'actual església és d'origen romànic i va ser consagrada de nou l'any 1037” Pobles de Catalunya

• Obra Popular - Generalitat de Catalunya.*

A la plaça de la Constitució - Generalitat de Catalunya.*

• Aparcament als voltants.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació (Novembre 2018):

“ Descripció

“Està formada per una llarga i espaiosa nau flanquejada per quatre capelles laterals, una de les quals ha estat considerablement reduïda.

Les capelles laterals del costat de l'altar formen una volta d'arestes, en el centre de la qual s'hi troba una clau de volta rodona.

La porta d'entrada és de mig punt i està datada del 1652. És senzilla i sense cap mena de decoració.

Campanar

El campanar s'aixeca enganxat al costa nord de l'església, tocant la façana principal. El sostre és piramidal de pedra ben tallada.

A la seva façana exterior nord, a l'altura del primer pis, hi ha un escut episcopal. L'altar forma un hemicicle ample.

Cal destacar les làpides i inscripcions situades al corredor, i en el segon esglaó, descrita en notes complementàries.

Notícies històriques

El rei Lluís, tal com havien ordenat els seus predecessors Carles i Ludovic en els anys 768 i 844, confirmà al Monestir de Cuixà, entre d'altres possessions, el poble d'Urús.

Per això, l'any 1285, el Pavorde de Cuixà ven per un esplet tots els censos, tercis, quarts i rèdits que dit monestir té i rep a la Torre de la Vall d'Urús per 56 modis de forment.

El 1198 els exèrcits del comte de Foix, Arnald de Castellbó, entre les seves malifetes a Cerdanya inclogueren a aquesta església.”