Església de Sant Ampèlit de Penedes – Llagostera / Gironès

F O T O S

Església de Sant Ampèlit de Penedes – LlagosteraEsglésia de Sant Ampèlit de Penedes – LlagosteraEsglésia de Sant Ampèlit de Penedes – LlagosteraEsglésia de Sant Ampèlit de Penedes – Llagostera

I T I N E R A R I

Situació: A Penedes (També Panedes), veïnat de Llagostera, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Gironès – (Girona).

Època: Segle XIII – Romànic - (Patrimoni.Gencat).

Altres noms: Empèlit - (Patrimoni.Gencat).

Accés – Visitada el 21/05/2016:

Trobarem aquesta ermita en un lloc a la vora del PK nº 3 de la carretera GIV-6612. Hem aparcat al davant.

Altres: De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació (Maig 2016):

“ Descripció

Edifici inicialment de planta rectangular i d'una sola nau, amb absis semicircular i arcuacions llombardes a l'exterior.

La planta actual té forma de creu a causa dels braços laterals construïts en ampliar la capella.

La façana presenta una petita porta dovellada i una petita obertura.

La coberta és de teula a dues vessants. Les cantonades de les parets portants són amb carreus de pedra i la resta amb pedra morterada i arrebossada.

Capella dedicada al culte de Sant Empélit.

Fins fa poc anys funcionava la rectoria existent al costa del temple. L'edifici fou reformat i ampliat al 1561, depenia de la parròquia de Llagostera.

Es tenen notícies de la seva existència en un document de l'any 1362 amb el nom de "Santi Polei de Panadesio".

Antigament era l'església del Penedès.”