Església de Sant Agustí – Cervera / Segarra

L’actual edificació és del segle XIX

I T I N E R A R I

Situació: A Cervera, població i municipi del mateix nom, i capital de la comarca de la Segarra (Lleida).

Època: Neoclassicisme-Romàntic  - “Antic convent agustinià, fundat el 1362. L'actual església, d'una sola nau i sis capelles, s'aixecà el 1899, després d'enderrocar la vella.” – Informació extreta d'un plafó informatiu que hi ha al davant de l’església.

Protecció: No hi consta – (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bon estat. No és accessible lliurament. Hem aparcat amb anterioritat.

Altres noms: Església Missioneres – (Patrimoni.Gencat).

Accés – Visitada: 30/01/2016:

La trobarem al carrer Major.

Altres: De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació (Gener 2016):

“ Descripció

Església d'una sola nau, realitzada amb pedra, carreus i paredat. Suports amb contraforts interiors amb columnes adossades. Arcs apuntats dovellats.

Interior amb volta de canó amb llunetes. Té cinc trams, amb el cor als peus.

A la façana hi ha campanes a ambdós costats, i portada de quatre arcs apuntats i un capitell zoomòrfic.

Notícies històriques

Antic convent d'agustinians, que fou creat l'any 1392, prova d'un relatiu despoblament, ja que s'edificaven en indrets poc habitats.

Es va poder crear gràcies a uns deixa testamentària del mercader Ramon Serra (sepulcre a l'església de Santa Maria).”