Església de la Mare de Déu del Castell de Llorenç – Camarasa / Noguera

Valoració: 2 vots.
espereu…

F O T O S


I T I N E R A R I 


Situació: En terrenys de Sant Llorenç de Montgai, entitat de població de Camarasa, vila i municipi de la comarca de La Noguera (Lleida).

Època: Segle XII – Romànic - (Patrimoni.Gencat).

Protecció: No hi consta - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Presenta un bon aspecte. No és accessible lliurament. Aparcament uns metres per sota de l'esglesiola, on hi ha un lloc disposat a l'efecte.

Extraordinàries vistes als voltants.

Altres noms:

Accés - Visitada el  06/10/2007:

Per accedir-hi i per altres informacions, remetem al lector a la nostra pàgina del castell de Llorenç.

Localització: N 41 52 15.39 E 00 49 51.03 – Altitud: 495 m.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Gener 2014):

“ Descripció

Es troba situada a un carener, i gaudeix d'unes vistes impressionants. Té a la vora les ruïnes del castell de Llorenç. El temple presenta un interès evident i palesa una antiguitat que evoca el període de la reconquesta de sector.

Notícies històriques

Explica el P. Sanahuja: "Excepció feta dels castells i llocs de Tartareu i del Puig de Privà -que foren conquerits per Ermengol IV (d'Urgell)- i de Llorenç, el Vescomte guanyà als sarraïns tots els altres castells de la dreta del Segre, entre els dos Nogueres i els termes d'Àger, Santalinya i Albesa, així com altres de més enllà de la Noguera Ribagorçana.

 El seu ideal era de poder arribar fins al Cinca, esglésies que tenia donades a Sant Pere d'Àger. I si en algun cas no tenim notícia certa i directa de la conquesta pel Vescomte d'una o altra població, haurem d'interpretar-ho segons formés o no part de l'abadiat d'Àger.

Dins d'aquest criteri haurem de negar a Guerau Ponç les conquestes dels Castells i dels llocs de Llorenç i d'Albesa, per no haver estat mai llurs esglésies de pertinença de la Canònica agerenca.”

Edificacions properes: Veure el mapa de Google d'aquesta mateixa pàgina.

Altres pàgines:

Autors: Ricard Ballo i Montserrat Tañá.

MAPA de situació:Noguera : Veure en un mapa més gran.