Ermita de Santa Margarida del Mujal – Terrassa / Vallès Occidental

Valoració: 1 vot.
espereu…

F O T O S


Ermita de Santa Margarida del Mujal – TerrassaErmita de Santa Margarida del Mujal – TerrassaErmita de Santa Margarida del Mujal – TerrassaErmita de Santa Margarida del Mujal – TerrassaErmita de Santa Margarida del Mujal – TerrassaErmita de Santa Margarida del Mujal – TerrassaErmita de Santa Margarida del Mujal – Terrassa

I T I N E R A R I 


Situació: A Terrassa, una ciutat de la comarca del Vallès Occidental que, juntament amb Sabadell, n'exerceix la capitalitat. (Barcelona).

Època: Segle XII – Romànic - (Patrimoni.Gencat).

Protecció: BCIL - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Ben conservada. No és accessible lliurament. Situada dins d'una propietat privada, on hi ha el restaurant Santa Margarida, és visitable en aquest context.

Altres noms:

Accés - Visitada el 23/01/2015:

La trobarem a l'extrem nord del  polígon industrial Can Parellada, al carrer Aries nº 1.

Localització: N 41 32 40.7 E 02 02 09.6 – Altitud: 239 m.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Gener 2015):

“ Descripció

Capella d'una nau amb absis definit per un arc triomfant apuntat. Volta de canó seguit restaurada. Està feta amb paredat comú fins al recolzament de la volta. La volta està feta amb maó a plec de llibre.

El portal d'accés és en arc de mig punt adovellat, a la façana de ponent, amb finestral superior i campanars d'espadanya de factura posterior.

Presenta importants contraforts al mur de migdia i una petita finestreta de doble esqueixada. El mur nord és mitger amb l'antiga casa de l'ermita.”


Edificacions properes: Veure el mapa de Google d'aquesta mateixa pàgina.

Altres pàgines:

Autors: Ricard Ballo i Montserrat Tañá.

MAPA de situació: